Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Rotterdam - Bijeenkomsten 'Samen beter in je vel'

Heb je last van psychische klachten na je bevalling? Je bent zeker niet de enige! Misschien heb je behoefte aan contact met andere moeders voor herkenning en om ervaringen uit te wisselen. 

Stichting MeMam introduceert daarom in 2021 en 2022 een ervaringsgroep voor moeders (en partners) in Rotterdam IJsselmonde. Ervaringsdeskundigen leiden deze bijeenkomsten. Deze moeders hebben zelf te maken gehad met psychische problemen na de bevalling. 

Onderwerpen
Tijdens de bijeenkomsten komen diverse onderwerpen aan bod. Het thema van de bijeenkomst verschilt per maand.

- Fase van herstel (19 mei 2021) - lees het verslag
- Stigmatisering (5 juli en 7 september 2021) 
- Herstelproces 
- Invloed op je werk
- Impact op de omgeving
- Verwachtingen
- Hechtingsproblematiek
- Emoties en gevoelens

Eerstvolgende bijeenkomst
De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op dinsdag 7 september 2021. Het thema is Stigmatisering. Bekijk hieronder de trailer van de documentaire 'Ze wist toch waar ze aan begon?!'

Locatie
De locatie voor deze bijeenkomst is Groene Tuin 293, 3078 KG in Rotterdam. In de omgeving is er de mogelijkheid om gratis te parkeren. Daarnaast is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 23).

Tijd
De tijd is van 19.30 tot 21.30 uur, met een inloop vanaf 19.15 uur.

Corona
Tijdens de bijeenkomst zijn er geen corona-maatregelen van kracht.

Deelname
Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Het is uiteraard niet verplicht aan alle bijeenkomsten deel te nemen. Per bijeenkomst is er plek voor 20 moeders en hun partners.

Enquete
We vragen tijdens het aanmelden of je een enquête invult. Deze enquête is van het project PATH en wordt gebruikt om te bekijken in hoeverre deze bijeenkomsten bijdragen aan het welzijn van de moeders.

Vragen
Als je een vraag over de bijeenkomsten hebt, stuur dan een bericht naar info@memam.nl en vermeld dat het om de bijeenkomsten in Rotterdam gaat. Je kunt ook je vraag stellen via het contactformulier in het vak 'Bericht'.

Aanmelden
Meld je HIER aan voor de bijeenkomst van dinsdag 7 september 2021.

Data van de overige bijeenkomsten:
Voor overige data, raadpleeg onze Agenda.