Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Word ambassadeur

Stichting Me Mam vindt het belangrijk om met een landelijk team van ambassadeurs te werken, zodat de bekendheid van psychische aandoeningen rondom zwangerschap vergroot wordt. Met meer zichtbaarheid voelen moeders zich gesteund en kunnen een betere afweging maken in de wijze van herstellen.

Ambassadeurs zijn zichtbaar door zichzelf letterlijk te laten zien en aan te geven met welke klachten ze te maken hebben of hebben gehad. De ambassadeurs hebben hun aandoening volledig geaccepteerd en zijn open over wat ze meegemaakt hebben of van welke klachten ze last blijven houden. Ze zetten zich vrijwillig in voor Me Mam en dragen de missie van de stichting uit.

De rol van een ambassadeur is om meer bekendheid te geven en het taboe op psychische aandoeningen rondom zwangerschap te verminderen. Dit kunnen zij op verschillende manieren doen: hun ervaringsverhaal vertellen, een presentatie geven of een interview voor een tijdschrift of dagblad.

Wil jij jouw regio vertegenwoordigen voor Stichting Me Mam?

Veel moeders die met psychische klachten te maken krijgen tijdens en na de zwangerschap, hebben de behoefte om hun ervaringen te delen. Het bevordert de verbondenheid met andere moeders, zodat ze weten dat ze niet alleen staan.

Wij zijn op zoek naar moeders uit heel Nederland die als ambassadeur Stichting Me Mam willen vertegenwoordigen op diverse plekken in het land. Ze mogen namens de stichting vertellen over hun ervaringen en hoe zij hiermee zijn omgegaan. Het zijn moeders die uit eigen ervaring hun herstelproces willen delen met anderen. Ieder herstelproces is weer anders. Elke moeder heeft haar eigen gedachten en gevoelens en is daarom uniek.

Wat ga je doen?

Het betreft een vrijwilligersfunctie, waarin jij je als ambassadeur in jouw regio inzet om Stichting Me Mam onder de aandacht te brengen en zo het onderwerp ‘psychische klachten tijdens en na een zwangerschap’ naar voren te brengen. Tijdens regiobijeenkomsten geef je zelf invulling aan de presentatie op basis van door ons aangeleverd materiaal.

Het is belangrijk dat je tijdens bijeenkomsten reacties verzamelt en van de bijeenkomsten een verslag maakt. De reacties en verslagen kunnen daarna gedeeld worden via sociale media en de website van Me Mam. Op deze manier kunnen we als stichting onszelf blijven ontwikkelen en de betreffende doelgroep beter informeren. Hoe meer bekendheid de stichting krijgt, hoe meer moeders we kunnen ondersteunen. Jij speelt daarin een cruciale rol.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken zelfstandige en proactieve moeders die zelf psychische klachten hebben ervaren tijdens of na een zwangerschap en die het waardevol vinden en aandurven om hierover te spreken voor een publiek. Daarnaast is het van belang dat je je gemakkelijk in een gesprek kunt mengen, zichzelf wil laten zien, ondernemend bent en je helemaal kunt vinden in de visie van de stichting. Het is belangrijk dat je bij ons past.

Jij...
• bent moeder en ervaringsdeskundige op het gebied van psychische klachten tijdens of na een zwangerschap
• vindt het leuk om te presenteren en/of hebt podiumervaring
• kunt goed Nederlands (spreken en schrijven)
• hebt affiniteit met Stichting Me Mam en haar doelgroep
• kunt overweg met digitale hulpmiddelen zoals Powerpoint en Word
• kunt zelf presentatie(s) maken of aanpassen
• kunt communiceren via een digitale omgeving
• zet je minimaal 2 dagdelen per maand in
• bent bereid om reacties te verzamelen en verslag te doen van de activiteiten tijdens bijeenkomsten
• stuurt reacties en verslagen naar Me Mam en deelt deze ook via sociale media
• bent bereid om als aanspreekpunt te fungeren
• hebt de intentie om dit voorlopig voor minimaal een jaar aan te gaan

Wat krijg je ervoor terug? 
• Je ontvangt ondersteuning vanuit Me Mam
• Je bent zichtbaar als ambassadeur op onze website en op sociale media
• Je ontvangt reiskostenvergoeding als je een bijeenkomst leidt
• Je ontvangt uitnodigingen voor inspirerende bijeenkomsten met alle ambassadeurs
• Je kunt deelnemer aan scholingen die door Me Mam aangeboden worden

Met de inschrijving als ambassadeur geef je aan dat je op een positieve manier wil bijdragen aan de bekendheid van psychische aandoeningen rondom zwangerschap.

Ja, ik wil graag ambassadeur worden

Ben jij die moeder die zich op vrijwillige basis wil inzetten voor Me Mam?
Schrijf je dan hier in als ambassadeur.