Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Ambassadeurs

De drijvende kracht achter Me Mam zijn moeders die tijdens of na een zwangerschap psychisch in onbalans zijn geraakt. Wij weten uit eigen ervaring hoe dat voelt, en natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe je daarvan herstelt. Me Mam geeft jou ondersteuning door jou te laten voelen dat je er niet alleen voor staat en voorziet je van de juiste informatie.

Team Zuid-Holland

Anne

Na de bevalling van mijn zoontje kreeg ik helaas te maken met angsten en depressieve klachten. Het was een ontzettend heftige periode, maar door middel van therapie, medicijnen, liefde en sport overwon ik alles. 

Met mijn ervaring en een luisterend oor hoop ik andere moeders te helpen. Want echt waar, het komt goed!

Sanne

Ik ben Sanne, 36 jaar oud en ik woon in Rotterdam. Ik ben getrouwd. Samen hebben we een dochter van 9 en een zoon van 3. Na de geboorte van mijn zoon heb ik een (rand)kraambedpsychose gehad. 

Ik help graag moeders met postpartumproblemen bij hun herstel en empowerment als ervaringsdeskundige. Ik werk als lerares op een internationale middelbare school. Marieke


Marijn Roefs

Tijdens en na mijn zwangerschappen kreeg ik last van psychische klachten. Met therapie en medicatie ben ik er gelukkig weer bovenop gekomen, maar het was een zware tijd.

Ik ben afgestudeerd als vaktherapeut muziek, volgde de post-HBO opleiding tot ACT trainer en startte mijn praktijk. Ik gaf met veel plezier drie jaar lang therapie aan zwangere vrouwen met psychische klachten.

Het is nu half 2021 en ik heb een sabbatical genomen om extra te kunnen genieten van mijn gezin. Ik ervaar meer rust, heb een positieve focus en ga het leven met vertrouwen tegemoet. En dat is iets wat ik iedereen gun!

Binnen Me Mam werk ik mee aan de contactdag voor kraambedpsychose.

Marieke van Norel

Ik ben Marieke, 32 jaar, getrouwd met Harmen en samen hebben we een dochter van 5 en een dochter van 2 jaar. Na de geboorte van onze oudste dochter heb ik een postpartum psychose gekregen en daar ben ik ook voor opgenomen geweest in het Erasmus MC. Gelukkig is het na de geboorte van onze tweede dochter met preventiemaatregelen wel goed gegaan. 

Ik zet mijn ervaring met postnatale klachten graag in om andere moeders daarmee te steunen. Zelf heb ik me namelijk erg alleen gevoeld in alles wat me overkwam. Binnen Stichting Me Mam werk ik mee aan het project ‘Samen beter in je vel’.

Weet dat de zware situatie waar je nu misschien in zit, niet voor altijd zo zal blijven, op een dag zal je er net als ik ook op terug kunnen kijken!