Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Ambassadeurs

De drijvende kracht achter Me Mam zijn moeders die tijdens of na een zwangerschap psychisch in onbalans zijn geraakt. Wij weten uit eigen ervaring hoe dat voelt, en natuurlijk het allerbelangrijkste: hoe je daarvan herstelt. Me Mam geeft jou ondersteuning door jou te laten voelen dat je er niet alleen voor staat en voorziet je van de juiste informatie.

Anne

"Na de bevalling van mijn zoontje kreeg ik te maken met angsten en depressieve klachten. Het was een ontzettend heftige periode, maar door middel van therapie, medicijnen, liefde en sport overwon ik alles. Met mijn ervaring en een luisterend oor hoop ik andere moeders te helpen. Want echt waar, het komt goed!"

Mariëtte

"Na de geboorte van onze oudste zoon ging het snel berg-afwaarts met mij.  Ik raakte depressief en herkende mezelf niet meer terug. Mede dankzij de steun van mijn man overwon ik de depressie. Inmiddels begeleid ik zelf moeders om ze op een natuurlijke manier weer vrolijk en fit te krijgen." 

Marieke

"Na de geboorte van onze oudste dochter heb ik een postpartum psychose gekregen en ben toen opgenomen geweest in het Erasmus MC. Na de geboorte van onze tweede dochter is het wel goed gegaan. Op een dag zul je terug kunnen kijken naar de zware situatie waar je nu in zit."

Mariëlle

"Tijdens mijn zwangerschap raakte ik in een depressie. Dat werd niet herkend door mijn directe omgeving, ik moest gezellig doen en niet zo zeuren. Ik werd daardoor alleenstaande moeder. Ik wil graag mijn verhaal delen, anderen helpen te inspireren. Weg met de stigma’s en het taboe. Help elkaar er doorheen!"