Van Moeders tot Moeders
 

Eigen projecten

Van roze wolk naar donderwolk

Vrouwen zijn op geen enkel ander moment in hun leven vatbaarder voor psychische klachten dan in de periode tijdens en na de zwangerschap. Het staat haaks op het beeld van een roze wolk. Veel vrouwen kennen geen roze wolk, maar worden geconfronteerd met gevoelens en gedachten waarvan zij het bestaan niet eerder kenden. 

Het gevolg hiervan is dat moeders vaak niet om hulp durven te vragen en steeds dieper wegzakken in hun eigen wereld. Maar moeders die met psychische klachten te maken krijgen, hebben wel de behoefte om hun ervaringen te delen. Daarom zijn het juist andere moeders die vaak het beste weten waar andere moeders behoefte aan hebben. Dat is in eerste instantie een luisterend oor en begrip en niet direct de wachtkamer van een professional. Bij psychische klachten na de bevalling is het belangrijk om daar snel iets aan te doen. 

In dit project staat het normaliseren van psychische klachten rondom zwangerschap centraal. Je bent niet de enige met deze klachten. Moeders willen na hun bevalling niet meteen met psychologen of artsen over hun gevoelens praten. Ze willen niet als aansteller of psychiatrisch patiënt gezien worden, medicatie moeten nemen en erger nog: opgenomen en gescheiden worden van hun kind en gezin.

Dit bericht is geplaatst op 20 juni 2017. Wanneer dit project definitief doorgaat, zal op deze pagina meer informatie verschijnen.