Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Visie en missie

De periode rondom zwangerschap is voor vrouwen het grootste risico om met een psychische aandoening te maken te krijgen. Veel vrouwen kennen geen roze wolk, maar worden geconfronteerd met gevoelens en gedachten waarvan zij het bestaan niet eerder kenden.

Stichting Me Mam is opgericht vanuit het uitgangspunt dat iedere moeder die na een bevalling psychische klachten ervaart recht heeft op adequate ondersteuning. De stichting wil zwangere vrouwen en pasbevallen moeders met ernstige psychische klachten adequate ondersteuning bieden door informatie te delen, projecten uit te voeren, samenwerking te bevorderen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. 

Het uiteindelijke doel is om de psychische gezondheid van moeders in Nederland te verbeteren.

Om dit te verbeteren is een optimale samenwerking nodig tussen professionals en ervaringsdeskundigen. Daarnaast kan de complementaire zorg voor de moeders zelf een belangrijke toegevoegde waarde zijn. We zullen duidelijk gaan communiceren welke informatie 'evidenced based' is.

We vinden het belangrijk dat moeders zelf keuzes kunnen maken tijdens hun herstelproces. En om de juiste keuze te kunnen maken, is het nodig dat er informatie beschikbaar is. We bieden deze informatie aan zodat elke moeder uiteindelijk de moeder kan zijn die ze wil zijn.

Stichting Me Mam geeft geen advies om gebruik te maken van reguliere danwel complementaire zorg. Wij gaan uit van ervarings- en herstelverhalen, omdat deze verhalen vertellen wat de moeders geholpen heeft. En dat kan voor iedere moeder weer anders zijn.