Van Moeders tot Moeders
 

Ons logo

"De telefoon gaat! Miranda belt me op. Vol enthousiasme vertelt ze waar ze zich momenteel, samen met twee andere moeders, voor inzet: Stichting Me Mam. Het is een stichting voor moeders die kampen met psychische klachten na hun bevalling. 

Ik voel altijd een trots wanneer vrouwen zich voor andere vrouwen inzetten. Zelf ben ik nog geen moeder, maar ik kan me als vrouw zo goed voorstellen dat er moeders zijn die het anders ervaren dan de roze wolk die door de maatschappij wordt voorgeschoteld. Alles heeft twee kanten en ik denk dat dat ook geldt voor het prille moederschap. Wat een mooi initiatief dat zij dit willen doen. Ik hoor in haar stem dat ze weet waar ze het over heeft. Ik voel me geprikkeld en we hebben een mooi openhartig gesprek. Wauw, ik mag het logo van Me Mam maken. Hoe cool is dat!

Ik zit achter mijn computer en laat mijn gedachten teruggaan naar het gesprek. Waar zal ik beginnen? Met zachte warme kleuren, dus ik kies voor een zandkleur, een mooie basiskleur. Het is de eerste kleur waaraan ik dacht als natuurtint. Want dat is een van de meest natuurlijke dingen die er zijn, moeder worden. Blauw wordt al gebruikt op de website en wanneer ik aan blauw denk, dan denk ik aan helderheid. Ik vond het belangrijk dat die kleur terugkwam in het ontwerp. De roze tinten geven de vrouwelijkheid weer.

Het worden strakke letters, want we zijn stoere vrouwen. Geen krullerig gedoe dus. Bovendien is de stichting voor dappere vrouwen die hun probleem durven aan te pakken. Omdat veel organisaties een moeder en kind in hun logo hebben staan, is de vraag hoe Me Mam zich hier gaat onderscheiden. De oplossing is door ze niet samen te dicht bij elkaar te plaatsen. Er is een afstand van moeder en kind in dit proces. Maar dan wel in warme kleuren.

Dat ik een stukje mag schrijven over het logo is de kers op de slagroomtaart van deze leuke en mooie opdracht. Dank je wel Miranda, Heleen en Karin. Ik wens jullie heel veel succes bij dit bijzondere avontuur."

Veel liefs en warme groeten,
Jennefer Kempenaar - Studio JNNFR
www.studiojnnfr.com