Van Moeders tot Moeders
 

Me & Mam

De naamgeving van de Stichting - de woorden 'Me' en 'Mam' - kwam tot stand toen we aan onze doelgroep dachten, Moeders met een Ernstige Mentale Aandoening na de bevalling. Die afkorting leidt tot MEMA, maar omdat we dat teveel op een winkelketen vonden lijken en we een link met moeders wilden blijven maken, werd de laatste M toegevoegd.

Me Mam spreek je uit als "Mie Mam".

Me: met het woordje 'Me' staat de moeder zelf centraal, in al haar facetten. Wat zijn haar gedachten, gevoelens en klachten? Welke ervaring heeft ze met psychische aandoeningen? Wat wil ze aanpakken om haar eigen herstel te bevorderen? En wat helpt haar om de gebeurtenissen een plek te geven in haar leven? 

Een ander belangrijk aspect van 'Me' is de relatie tussen de moeder en haar omgeving. Hoe reageert de partner, familie, vrienden, werkomgeving of de maatschappij? Welk effect heeft dit op jou als moeder?

Mam: het woordje 'Mam' is specifiek voor de band tussen moeder en kind. Is de moeder ondanks haar klachten goed gehecht aan haar kindje? Hoe kan zij het hechtingsproces beinvloeden? En welke gevolgen kunnen er zijn als dit proces niet goed verloopt?