Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Voor vaders 

De geboorte van een kind is een behoorlijke impact in een mensenleven. De relatie met je partner verandert, je gaat je eigen opvoeding onder een vergrootglas leggen en als het tegenzit krijgt de moeder last van psychische klachten. 

Er is aandacht voor moeder en kind, maar ook de vader kan te maken krijgen met psychische klachten. Tot nu toe werd daar niet altijd bij stilgestaan, maar het is zeker een aandachtspunt bij Stichting Me Mam.

"Niet alleen moeders, maar ook vaders kunnen een depressie krijgen na een bevalling. Een depressie van de vader heeft hetzelfde effect op een peuter als een depressie van de moeder, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Om die reden zouden zowel moeders als vaders gescreend en behandeld moeten worden voor depressie. Probleemgedrag bij kinderen kan zo wellicht voorkomen worden."

"Dat een postnatale depressie niets dan doffe ellende betekent, weten veel moeders. Maar dat leed blijft niet tot hen beperkt. Anders dan veelal wordt gedacht, overkomt het ook veel vaders. Net als bij vrouwen ligt een hormoonverandering, namelijk een daling van het testosteronniveau, hieraan ten grondslag."

 Wil jij jouw persoonlijke verhaal vertellen? Neem dan contact met ons op via dit formulier. 


E-mailen
Instagram