Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Onderzoek OPPER Offspring

Er is nog heel weinig onderzoek gedaan naar de vroege ontwikkeling van kinderen van zwangere vrouwen die een bipolaire stoornis hebben of van vrouwen die een postpartum psychose hebben doorgemaakt. Het doel van dit onderzoek is  de ontwikkeling van deze kinderen in kaart te brengen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Psychiatrie van het Erasmus MC.

Het onderzoek naar de ontwikkeling van het kind zal in de thuissituatie plaatsvinden. Tijdens het huisbezoek nemen we een ontwikkelingstest af (de Bayley-III-NL), dit duurt ongeveer 90 minuten. Met deze ‘’spelletjestest’’ wordt een aantal ontwikkelingsgebieden onderzocht, zoals de cognitieve ontwikkeling, de taalontwikkeling en de motorische ontwikkeling. Daarnaast vragen we de moeder om een vragenlijst in te vullen. 

Vrouwen die een bipolaire stoornis hebben  of een postpartum psychose hebben doorgemaakt, waarvan het  kind nu in de leeftijd tussen 2 en 5 jaar is en de Nederlandse taal  voldoende spreken, kunnen deelnemen. 

Heeft u zelf interesse in deelname of wilt u meer informatie over dit onderzoek? Neem dan gerust contact op met de coördinerend onderzoeker (dr. A. Beerthuizen, mail: a.beerthuizen@erasmusmc.nl; tel.: 010-7044234).


E-mailen
Instagram