Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

In de media

Iedereen zegt dat je zweeft op een roze wolk als je kind net geboren is. Maar wat als deze wolk niet roze is, maar pikzwart? Wat doet het met je als je na de bevalling geen liefde en connectie voelt met je kind en het gevoel hebt geen goede moeder te zijn? Wereldwijd krijgt 1 op de 10 vrouwen na de bevalling van hun kind te maken met een postnatale depressie. Maar waarom is hier zo weinig over bekend?

Na de geboorte van haar dochter belandde documentairemaakster Anne-Marieke Graafmans in een postnatale depressie. Ze raakte zichzelf kwijt en vocht tegen haar verdriet en het niet houden van haar kind. De buitenwereld wist niets van dit gevecht, alleen de intimi. Het grote taboe dat om postnatale depressie hangt, weerhield haar ervan erover te praten. Om meer aandacht en begrip voor dit onderwerp te creëren, besloot ze er een film over te maken. 

In Roze Wolk vertellen vier moeders op een openhartige en intieme manier wat ze met hun jonge gezin en partner hebben meegemaakt of waar ze nog middenin zitten. Eindelijk kunnen ze hun hart luchten. Met deze documentaire wordt geprobeerd om dit persoonlijke, kwetsbare en pijnlijke proces bespreekbaar te maken.

Bekijk de volledige documentaire via Uitzending Gemist. De uitzending van de documentaire vond plaats op maandag 26 september 2016. Stichting Me Mam heeft aan deze documentaire een bijdrage geleverd en staat vermeld op de aftiteling.

Bron tekst: website van documentaire Roze Wolk