Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Geboortetrauma therapie

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, psycho en/of geboorte educatie en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van het natuurlijke vermogen van de cliënt. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling. Vaak is één consult al voldoende. 

De benadering is vriendelijk en zacht en er worden geen negatieve ervaringen herbeleefd. We bieden extra begeleiding tijdens en na de behandeling zolang daar behoefte aan is. Na de behandeling wordt soms vermoeidheid ervaren.

Het gaat om klachten die aanhoudend zijn of om onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren. Problemen ontstaan in verschillende fases van het leven en zijn in verband te brengen met moederschap, geboorte, hechting, (op)voeding, werk, (onverwerkt) verlies en traumatische ervaringen.

Wil je meer weten, lees dan verder op de website van de Geboortespecialist.