Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Complementaire zorg

Moeders kunnen tot de ontdekking komen dat niet alle aangeboden reguliere therapieën of beschikbare medicatie op lange termijn doeltreffend zijn. Ze gaan om die reden vaak op zoek naar aanvullende mogelijkheden om te herstellen, zoals interventies binnen de complementaire zorg. Wij willen jou een aantal mogelijkheden geven die je in overweging kunt nemen.

Oplossingsgerichte therapie (Motiverende gespreksvoering)
Met oplossingsgerichte therapie kan op een doelmatige manier de autonomie van cliënten versterkt worden. De aandacht gaat vooral uit naar de oplossing en niet naar het probleem. De hulpverlener stimuleert een cliënt om zich een toekomst voor te stellen waarin het probleem is opgelost.

Hypnotherapie
Alle gevoelens en emoties vinden hun oorsprong in het onderbewustzijn. De enige manier om daar op een snelle manier te komen, is via hypnose. Daarmee kan op een directe manier verandering bewerkstelligd worden. Het doel van een therapeutische hypnosesessie is om psychische en lichamelijke problemen op te lossen. 

Orthomoleculaire therapie
Binnen de orthomoleculaire voedingsleer wordt aandacht besteed aan een volwaardige, gezond en evenwichtig voedingspatroon. Deze voeding wordt aangevuld met optimaal gedoseerde voedingssupplementen. Zo kan de gezondheid in stand worden gehouden, hersteld of zelfs aanzienlijk verbeterd worden.

Homeopathie
Met homeopathie wordt het zelfgenezend vermogen van de zieke mens geprikkeld en gestimuleerd tot betere prestaties. Homeopathie kan op diverse niveaus worden toegepast. De persoon wordt als geheel gezien, namelijk zowel mentaal als emotioneel en lichamelijk en ook op deze manier behandeld. 

Auratherapie
Deze therapie is erop gericht om iemand energetisch weer in balans te brengen. Verstoringen van die energie kunnen leiden tot zowel psychische als lichamelijke klachten. Deze therapie is geschikt voor lichamelijke klachten en als je weinig energie hebt, je niet lekker in je vel zit of stress ervaart.

Deel je kennis
Heb jij een eigen praktijk binnen de complementaire zorg en wil je dat er een interventie toegevoegd moet worden, laat het ons dan weten via info@memam.nl.


E-mailen
Instagram