Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Verhalen

Veel moeders die met psychische klachten te maken krijgen, hebben de behoefte om hun ervaringen te delen. De verhalen kunnen helpen voor erkenning van klachten en herkenning van gevoelens en gedachten die anderen beschrijven.

Uit eigen ervaring weten we dat elke ervaring en herstelproces weer anders is. Iedere moeder heeft haar eigen gedachten en gevoelens en is uniek. Om die reden kunnen we jou geen kant-en-klare oplossingen bieden. Het kan dus een hele zoektocht zijn naar datgene wat voor jou werkt.

Daarom is het zo belangrijk dat ook jij je verhaal kan delen. Niet alleen om jouw persoonlijke ervaring te verwerken, maar ook om andere moeders een hart onder de riem te steken. De manier waarop jij je herstel hebt aangepakt, kan net een cruciaal inzicht zijn voor een andere moeder.

We zijn ons er van bewust dat er een overlap kan zijn in klachten, een diagnose is daarom niet altijd passend. We brengen de verhalen onder bij de soort klacht die het best passend is, of wanneer de moeder zelf aangeeft dat er een diagnose is gesteld. Uit het verhaal van een anonieme moeder blijkt dat dit niet altijd goed gaat.

Ben jij zelf die moeder met psychische klachten en wil je jouw verhaal delen? Lees dan hier hoe je dat kunt doen.

Lees hier de verhalen: