Van Moeders tot Moeders
 

Rotterdam - Bijeenkomsten 'Mentaal welzijn in het ouderschap' (pilot)

Heb je last van psychische klachten na je bevalling? Je bent zeker niet de enige! Misschien heb je behoefte aan contact met andere moeders voor herkenning en om ervaringen uit te wisselen. 

Stichting MeMam introduceert daarom het komende jaar een ervaringsgroep voor moeders (en partners) in Rotterdam. De start is donderdag 13 mei tussen 19.00-21.00 uur in Rotterdam IJsselmonde. Elke maand, met uitzondering van augustus, is er een bijeenkomst.

Onderwerpen

Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

- Fase van herstel
- Stigmatisering
- Herstelproces 
- Invloed op (vrijwilligers) werk na verlof 
- Impact op de omgeving
- Leren leven met de gevolgen van je ervaring/ziektebeeld
- Verwachtingen die niet uit zijn gekomen
- Hechting
- Emoties en gevoelens

Ervaringsdeskundigen leiden de bijeenkomsten. Deze moeders hebben zelf te maken gehad met psychische problemen na de bevalling. Per bijeenkomst is er plek voor 25 moeders. Partners zijn ook welkom. 

Programma

Zodra het avondprogramma voor de maand mei bekend is, zullen we deze bekendmaken.

Locatie en tijd

De locatie voor deze bijeenkomsten is Groene Tuin 353, 3078 KG in Rotterdam. De tijd is van 19.00 tot 21.00 uur, met een inloop vanaf 18.30 uur. In de omgeving is er de mogelijkheid om gratis te parkeren. Daarnaast is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 23).

Data

Het onderwerp van de bijeenkomst verschilt per maand, dus je hoeft je maar voor één bijeenkomst aan te melden. Op onderstaande data zijn de bijeenkomsten gepland:

Mei: 13 / 19 - Het onderwerp voor beide bijeenkomsten is de 'Fase van herstel'
Juni: 7 / 10
Juli: 5 / 6
September: 7 / 8 
Oktober: 6 / 7 
November: 10 / 11
December:  6 / 7

Corona

Tijdens de bijeenkomsten houden we rekening met de corona-maatregelen. In locatie Groene Tuin kunnen we maximaal 25 moeders en dus maximaal 25 koppels toelaten. We hanteren de 1,5 meter-maatregel (voor koppels geldt dit niet), regelen vaste zitplaatsen en zorgen voor hygiënische handgel bij binnenkomst en bij het verlaten van de ruimte. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.

Deelname

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Het is uiteraard niet verplicht aan alle bijeenkomsten deel te nemen. We vragen wel van te voren en na de bijeenkomst of je een enquête invult. Deze enquête is van het project PATH en wordt gebruikt om te bekijken in hoeverre deze bijeenkomsten bijdragen aan het welzijn van de moeders.

Vragen

Als je een vraag over de bijeenkomsten hebt, stuur dan een bericht naar info@memam.nl en vermeld dat het om de bijeenkomsten in Rotterdam gaat. Je kunt ook je vraag stellen via het contactformulier in het vak 'Bericht'.

Aanmelden

Meld je aan door onderstaand contactformulier in te vullen. Doe dit voor 1 mei 2021 om zeker te zijn van een plek.