Van Moeders tot Moeders
~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Rotterdam - Bijeenkomsten 'Mentaal welzijn in het ouderschap' (pilot)

Heb je last van psychische klachten na je bevalling? Je bent zeker niet de enige! Misschien heb je behoefte aan contact met andere moeders voor herkenning en om ervaringen uit te wisselen. 

Stichting MeMam introduceert daarom het komende jaar een ervaringsgroep voor moeders (en partners) in Rotterdam. De start is woensdag 19 mei tussen 19.30-21.30 uur in Rotterdam IJsselmonde. Elke maand, met uitzondering van augustus, is er een bijeenkomst.

Onderwerpen
Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

- Fase van herstel (19 mei)
- Stigmatisering
- Herstelproces 
- Invloed op (vrijwilligers) werk na verlof 
- Impact op de omgeving
- Leren leven met de gevolgen van je ervaring/ziektebeeld
- Verwachtingen die niet uit zijn gekomen
- Hechting
- Emoties en gevoelens

Ervaringsdeskundigen leiden de bijeenkomsten. Deze moeders hebben zelf te maken gehad met psychische problemen na de bevalling. Per bijeenkomst is er plek voor 20 moeders en hun partners.

Locatie
De locatie voor deze bijeenkomst is Groene Tuin 353, 3078 KG in Rotterdam. In de omgeving is er de mogelijkheid om gratis te parkeren. Daarnaast is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 23).

Tijd
De tijd is van 19.30 tot 21.30 uur, met een inloop vanaf 19.15 uur.

Data
Het thema van de bijeenkomst verschilt per maand, dus je hoeft je maar voor één bijeenkomst aan te melden. Op onderstaande data zijn de bijeenkomsten gepland:

Mei: 19 - Het onderwerp voor deze bijeenkomst is 'Fase van herstel'
Juni: 7 / 10
Juli: 5 / 6
September: 7 / 8 
Oktober: 6 / 7 
November: 10 / 11
December:  6 / 7

Corona
Tijdens de bijeenkomst houden we rekening met de corona-maatregelen. We laten maximaal 20 moeders en hun partners toe. We hanteren de 1,5 meter-maatregel, regelen vaste zitplaatsen en zorgen voor hygiënische handgel bij binnenkomst en bij het verlaten van de ruimte. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.

Deelname
Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Het is uiteraard niet verplicht aan alle bijeenkomsten deel te nemen. We vragen wel van te voren en na de bijeenkomst of je een enquête invult. Deze enquête is van het project PATH en wordt gebruikt om te bekijken in hoeverre deze bijeenkomsten bijdragen aan het welzijn van de moeders.

Vragen
Als je een vraag over de bijeenkomsten hebt, stuur dan een bericht naar info@memam.nl en vermeld dat het om de bijeenkomsten in Rotterdam gaat. Je kunt ook je vraag stellen via het contactformulier in het vak 'Bericht'.

Aanmelden
Meld je aan door onderstaand contactformulier in te vullen.