Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Ervaringsgroepen

Voor de herkenning van klachten en het uitwisselen van ervaringen is het handig dat moeders die psychische klachten hebben ervaren of daar momenteel nog mee te kampen hebben, elkaar kunnen ontmoeten. Om dit te kunnen doen, zijn er ervaringsgroepen opgericht. Me Mam vindt het belangrijk om deze groepen een platform te geven.

Landelijke Bijeenkomsten, online en live
Heb je last van psychische klachten na je bevalling? Je bent zeker niet de enige! Misschien heb je behoefte aan contact met andere moeders voor herkenning en om ervaringen uit te wisselen. Stichting Me Mam organiseert bijeenkomsten voor moeders met psychische klachten.

Contactdag Kraambedpsychose
Deze dag wordt georganiseerd specifiek voor moeders die met psychotische klachten na een bevalling te maken hebben gehad. Zij komen elkaar doorgaans in het dagelijks leven niet tegen vanwege de specifieke symptomen. Met de bijeenkomst willen we de verbinding leggen tussen deze moeders en dus specifiek voor deze doelgroep bedoeld. Het is dus niet de bedoeling dat hulpverleners of andere belangstellenden zich gaan aanmelden, tenzij ze hiervoor uitgenodigd zijn.

Apeldoorn - Ervaringsgroep Apeldoorn
Je hebt een prachtig kindje gekregen, maar je voelt je niet gelukkig en de beloofde roze wolk blijft uit. Heb jij behoefte aan begrip, contact, uitwisseling met andere moeders en herkenning van je klachten?

De Achterhoek - Ervaringsgroep Broooz
Er is in de Achterhoek een initiatief gestart om moeders die na een bevalling depressieve klachten meemaken, vanuit eigen ervaring ondersteuning te geven. Eenmaal per week komt deze groep bij elkaar en wisselen gevoelens, ervaringen en tips met elkaar uit.

Utrecht - Cursus 'Roze wolk wordt grijs gebied'
In de eerste periode na de bevalling heeft 20% van de moeders last van lichte tot zeer ernstige psychische klachten. Dit heeft een enorme impact op jou als moeder maar ook op je partner, je kind en de omgeving. Gedegen hulp en behandeling is op zijn plaats, maar hoe ga je verder? Hoe krabbel je op als een tijd wat bedoeld is als de mooiste periode van je leven, de zwaarste blijkt te zijn en je klachten wel wat verder reiken dan enkel vermoeidheid en kraamtranen?

ONLINE

Naast dat we als stichting zelf allerlei onderwerpen aandragen, vinden we het ook belangrijk dat jij als moeder in actie komt. Dus heb je een bericht wat je wil delen met jouw groepgenoten, doe dat dan vooral. Het uitgangspunt is dat het gaat over psychische klachten rondom zwangerschap. Hieronder kun je zien welke groepen er zijn. Klik op de betreffende plaats om naar de Facebookgroep te gaan.