Van Moeders tot Moeders
 

Ervaringsgroepen

Om in contact te komen met anderen moeders zijn er al bestaande landelijke ervaringsgroepen. Hoewel deze niet geïnitieerd zijn door Me Mam, vinden we het wel belangrijk om deze een platform te geven.

Rotterdam - Bijeenkomsten 'Mentaal welzijn in het ouderschap' (pilot) NIEUW

Heb je last van psychische klachten na je bevalling? Je bent zeker niet de enige! Misschien heb je behoefte aan contact met andere moeders voor herkenning en om ervaringen uit te wisselen. Stichting MeMam introduceert daarom het komende jaar een pilot ervaringsgroep voor moeders (en partners) in Rotterdam.

Apeldoorn - Ervaringsgroep 

Je hebt een prachtig kindje gekregen, maar je voelt je niet gelukkig en de beloofde roze wolk blijft uit. Heb jij behoefte aan begrip, contact, uitwisseling met andere moeders en herkenning van je klachten?

De Achterhoek - Ervaringsgroep Broooz

Er is in de Achterhoek een initiatief gestart om moeders die na een bevalling depressieve klachten meemaken, vanuit eigen ervaring ondersteuning te geven. Eenmaal per week komt deze groep bij elkaar en wisselen gevoelens, ervaringen en tips met elkaar uit.

Utrecht - Cursus 'Roze wolk wordt grijs gebied'

In de eerste periode na de bevalling heeft 20% van de moeders last van lichte tot zeer ernstige psychische klachten. Dit heeft een enorme impact op jou als moeder maar ook op je partner, je kind en de omgeving. Gedegen hulp en behandeling is op zijn plaats, maar hoe ga je verder? Hoe krabbel je op als een tijd wat bedoeld is als de mooiste periode van je leven, de zwaarste blijkt te zijn en je klachten wel wat verder reiken dan enkel vermoeidheid en kraamtranen?