Van Moeders tot Moeders
 

Ervaringsgroepen

Om in contact te komen met anderen moeders zijn er al bestaande landelijke ervaringsgroepen. Hoewel deze niet geïnitieerd zijn door Me Mam, vinden we het wel belangrijk om deze een platform te geven.

Ervaringsgroep Broooz - Achterhoek

Sinds kort is er in de Achterhoek een initiatief gestart om moeders die na een bevalling depressieve klachten meemaken, vanuit eigen ervaring ondersteuning te geven. Eenmaal per week komt deze groep bij elkaar en wisselen gevoelens, ervaringen en tips met elkaar uit.

Cursus 'Roze wolk wordt grijs gebied' - regio Utrecht

In de eerste periode na de bevalling heeft 20% van de moeders last van lichte tot zeer ernstige psychische klachten. Dit heeft een enorme impact op jou als moeder maar ook op je partner, je kind en de omgeving. Gedegen hulp en behandeling is op zijn plaats, maar hoe ga je verder? Hoe krabbel je op als een tijd wat bedoeld is als de mooiste periode van je leven, de zwaarste blijkt te zijn en je klachten wel wat verder reiken dan enkel vermoeidheid en kraamtranen?

Bijeenkomsten 'Van knoop naar hoop' - regio Rotterdam

Tijdens de bijeenkomsten 'Van knoop naar hoop' gaan we met jou in gesprek wanneer jij psychische klachten rondom zwangerschap hebt ervaren. Hoe kwam je erachter wat er aan de hand was? Wat betekent herstel voor jou en hoe geef jij dat voor jezelf vorm? Krijg je ondersteuning vanuit jouw omgeving en wat betekent het moederschap voor jou?