Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Overige boeken


Titel: Perfecte moeders bestaan niet

Auteur: D. Koster

Samenvatting: Vrouwen kunnen behoorlijk uit balans raken door moeizaam verlopende zwangerschappen, miskramen, traumatische bevallingen, een tegenvallende kraamtijd of de combinatie moederschap en werk. Voor alle vrouwen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken tijdens deze nieuwe levensfase is dit praktische boek geschreven waarin kennis gecombineerd wordt met ontroerende praktijkverhalen, humor, positiviteit en oefeningen.


Titel: Het kan echt iedereen overkomen

Auteurs: Annemieke Kalsbeek en Anja Stevens

Hoe is het om moeder te zijn terwijl je last hebt (gehad) van een depressie of bipolaire stoornis? Durf je het moederschap wel aan? Hoe bespreekbaar is het als je niet van je baby kunt genieten? 

In het boek vertellen negen heel verschillende vrouwen openhartig over hun ervaringen, in de hoop anderen met hun verhaal te helpen en het taboe op psychische problemen te helpen doorbreken.

Titel: Spuug op je blouse

Auteur: Ina Heijnen

'Spuug op je blouse' gaat over zwangere vrouwen en werkende moeders die hun ervaringen delen. De combinatie is in veel gevallen pittig: een miskraam, ivf-traject of misselijkheid op hun werk, disciminatie vanwege de zwangerschap, een postnatale depressie en collega’s die er weinig van snappen. Naast de ervaringsverhalen geven 17 experts praktische tips.


Titel: Zo beval ik

Auteur: Brun Kuipers

Vele moeders ervaren niet de roze wolk na de geboorte van hun kind. 

Maar wat de gevolgen zijn van een traumatisch ervaren geboorte in het dagelijks leven van moeders, is voor het eerst beschreven.

Lees meer hierover in dit document.

Klik op een cover van een boek om te kunnen bestellen.