Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

Boeken

Over depressieve klachten / Postpartum depressie

Het lezen van informatie over depressieve klachten die gerelateerd zijn aan een zwangerschap of bevalling kan helpend zijn om deze psychische aandoening beter te kunnen begrijpen en handvatten te krijgen om weer in balans te komen. Menig ervaringsdeskundige heeft hier al haar visie op gegeven. Al deze inzichten en adviezen zijn opgeschreven in deze boeken.

Over psychotische ervaringen / Kraambedpsychose

Over psychose zijn al veel boeken geschreven, maar specifiek over psychotische klachten na een zwangerschap (kraambedpsychose), daar was tot nu toe weinig over te vinden. De ervaringsverhalen van moeders zijn vaak heftig, en het is voor de moeders die hier mee te maken hebben, hard nodig om herkenning van hun klachten te krijgen.

Over bevallingstrauma / Posttraumatische stress

Deze boeken gaan over stressklachten die samenhangen met een bevallingstrauma. Moeders die hier mee te maken krijgen, konden voorheen nergens terecht met hun klachten, vaak ook omdat het niet als zodanig werd herkend. Inmiddels is daar zeer veel in veranderd en heeft men nu oog voor dergelijke problematiek.

Overige boeken

Boeken die niet rechtstreeks met psychische klachten te maken hebben, maar zeker wel de moeite waard zijn om te lezen, staan hier vermeld.

Mocht je een boek missen op deze lijst, laat het ons dan weten.


E-mailen
Instagram