Van Moeders tot Moeders
 

Contactdag Kraambedpsychose 2017

Contactdag
Op zaterdag 22 april 2017 zal van 19.00 tot 22.00 uur de 4e Contactdag Kraambedpsychose plaatsvinden. Dit keer is het eigenlijk een 'Contact-avond' in plaats van een middag. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om deze nu op een zaterdag te houden en niet op een zondag, zoals voorheen.

Thema
Het thema van deze avond luidt: VERANDERING

Voor wie?
Deze wordt georganiseerd specifiek voor moeders die met psychotische klachten na een bevalling te maken hebben gehad. Zij komen elkaar doorgaans in het dagelijks leven niet tegen vanwege de specifieke symptomen zoals hallucinaties en wanen. Met de bijeenkomst willen we de verbinding leggen tussen deze moeders. 
Deze ervaringsgroep is specifiek bedoeld voor moeders met deze klachten. Het is dus niet de bedoeling dat hulpverleners of andere belangstellenden zich gaan aanmelden, tenzij ze hiervoor uitgenodigd zijn.

Programma
Het programma voor deze dag luidt als volgt:
18.45 – 19.00   Inloop met koffie en thee
19.00 – 19.15   Welkomstwoord door Karin den Oudsten
19.15 – 19.45   Presentatie door arts-onderzoeker Janneke Gilden
19.45 – 20.30   Gespreksthema’s over Verandering door Sione en Rosa
20.30 – 21.00   Nabespreking van de gespreksthema’s
Vanaf 21.00 uur kunnen we nog wat napraten met elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje. 

Locatie
Theater de Musketon, Hondsrug 19 in Utrecht. Je kunt hier meer lezen over de bereikbaarheid van deze locatie.

Overige aandachtspunten

  1. Als je voor die avond iets te eten wil meebrengen, dan is dat prima. Het mag een zoete versnapering zijn voor bij de koffie of thee, of iets hartigs bij een drankje later op de avond. Laat ons via mail (info@memam.nl) wel even weten wat je meeneemt.
  2. Op deze avond is het mogelijk om een donatie aan Stichting Me Mam te doen. We zullen zorgen dat daarvoor een mogelijkheid is. Lees hier meer over donaties aan Stichting Me Mam.
  3. Je kunt die avond 1 persoon meenemen. Dat kan je partner zijn, maar ook je moeder of een goede vriendin. 

We vragen je om op uiterlijk 20 april je deelname door te geven.

Om deel te nemen aan deze dag is het nodig om onderstaande stappen te volgen:

Stap 1: Inschrijven bij de Ervaringsgroep Kraambedpsychose
Om aan deze bijeenkomst mee te kunnen doen, is het nodig dat je je eerst inschrijft voor de Ervaringsgroep Kraambedpsychose. 

  • Meld jezelf dus hier eerst aan voor de Ervaringsgroep Kraambedpsychose. 

Als je niet meer weet of je ingeschreven bent, dan kun je je opnieuw aanmelden. Je naam wordt maar één keer geregistreerd. Wanneer je al eerder van Stichting Me Mam een email gekregen hebt over deze Contactdag, dan ben je ingeschreven en kun je deze stap overslaan.

Stap 2: Inschrijven voor de Contactdag Kraambedpsychose
Pas wanneer je ingeschreven bent voor de Ervaringsgroep, dan kun je je inschrijven voor de Contactdag. Als je al lid bent van de Ervaringsgroep, dan hoef je je dus alleen in te schrijven voor de Contactdag. 

  • Meld je hier aan voor de Contactdag.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben die van toepassing zijn voor deze dag, laat het ons dan even weten. En anders zien we jullie op zaterdag 22 april. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in!

Sione, Rosa en Karin
Organisatie Contactdag Kraambedpsychose

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door MIND.