Van Moeders tot Moeders

~ Ervaringscentrum voor psychische klachten rondom zwangerschap ~

(H)erkenning

Mocht jij op dit moment zelf worstelen met psychische klachten, weet dan dat je niet de enige bent. Ieder jaar overkomt dit in Nederland tienduizenden moeders. Wij van Stichting Me Mam vinden het belangrijk dat je de ondersteuning krijgt die voor jou helpend is. 

Wanneer je het gevoel hebt dat jouw klachten ernstiger zijn en langer aanhouden dan de klachten die horen bij de bekende kraamtranen, blijf er dan niet mee rondlopen. Hoe eerder je je klachten bespreekbaar maakt, hoe sneller je er weer bovenop zal komen.

De aard van de psychische klachten verschilt per persoon. Niemand ervaart precies hetzelfde als een ander. Om de verschillende klachten toch onder een bepaalde noemer onder te brengen, wordt meestal een indeling gemaakt volgens de huidige diagnostiek. Momenteel is binnen de reguliere zorg een diagnose nodig om een behandeling mogelijk te maken en geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Alleen een professionele hulpverlener mag een diagnose stellen.

Voor veel moeders is de diagnose eenduidig en helpt mee om te weten waar ze aan toe zijn, maar er zijn ook moeders die een diagnose als te beperkend ervaren, zich er niet in herkennen of regelrecht stigmatiserend vinden. En als klachten elkaar overlappen, kan het een hele zoektocht zijn naar wat er precies aan de hand is. Om die reden benaderen we deze problematiek vanuit zowel de klachten als vanuit de diagnostiek.


E-mailen
Instagram