Van Moeders tot Moeders
 

KORTE FILM MANIA

 

Op woensdag 3 juli kun je anderhalf uur lang genieten van maar liefst VIER korte films die recent uitgebracht zijn door studenten van de Filmacademie. Eén van deze films is 'Mania', een indrukwekkende korte film over de schaduwkant van het moederschap. Stichting Me Mam stelt een aantal kaarten beschikbaar zodat jij hier gratis naartoe kan.

In de film Mania gaat het over moeder Vera die haar kindje hoort huilen, waardoor er een gruwelijk monster in haar ontwaakt. 

"Vera wordt wakker in een bootje, aangespoeld in een onbekende wereld. Zodra ze de boot uitstapt, weerklinkt het geluid van een schreeuwend kind, non-stop, wat een gruwelijk monster in haar doet ontwaken. Vera vlucht voor haar leven, maar zal de confrontatie met het monster uiteindelijk toch aan moeten gaan."

Voor de korte film Mania is onder andere gebruik gemaakt van de input van ervaringsdeskundigen met postpartum problematiek, zoals postpartum depressie, kraambedpsychose en posttraumatische stress. Het is een prachtige en tegelijkertijd heftige korte film die meerdere facetten van de donkere kant van het moederschap laat zien.

Wanneer: woensdag 3 juli om 11.00 uur
Waar: EYE Filmmuseum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Lees hier meer over alle films.

Je kunt per persoon maximaal 2 kaarten bestellen. We gaan op volgorde van binnenkomst de kaarten verdelen.