Stichting Me Mam

Van moeders tot moeders

Externe projecten

Project LEEF!
~ Vakantieproject voor meiden van 12 tot 19 jaar ~

LEEF! is een project voor meiden in de leeftijd van 12 tot 19 jaar die sombere en depressieve gevoelens ervaren. Wij vinden dat jonge meiden ook mogen ervaren dat ze er niet alleen voor staan. 

Gedurende drie dagen worden ze meegenomen in een bewustzijnsreis vol warmte, aandacht en handvatten. Handvatten die zij zo hard nodig hebben om zich staande te leren houden in - een voor hun - soms donkere wereld.
 
Het doel van deze driedaagse is ze met informatieve, creatieve en inspirerende workshops een veilige omgeving te bieden waarin ze kunnen delen en onzichtbare talenten en kwaliteiten van zichzelf gaan ontdekken.

Dit project is geplaatst op 4 juli 2017.


Preconceptie Indicatie Lijst
~ Concept Commentaarfase ~

Graag leggen we je de conceptversie voor van de Preconceptie Indicatie Lijst (PIL). Jij kunt vanuit jouw eigen inzicht commentaar geven op dit concept. De Preconceptie Indicatie Lijst (PIL) is ontwikkeld in opdracht van het College Perinatale Zorg en tot stand gekomen mede door de inzet van vertegenwoordigers van verenigingen binnen de werkgroep.

Vanwege de opbouwfase van Stichting Me Mam is onze organisatie destijds niet benaderd voor deze richtlijn, dus een mooie kans om van ons te laten horen.

Dit project is geplaatst op 21 mei 2017.


Bipolair en Zwanger
~ Studie naar slaapverstoring ~

Zwanger zijn en het krijgen van een kind is voor de meeste vrouwen een vreugdevolle gebeurtenis. Voor vrouwen met een bipolaire stoornis is het hebben van een kinderwens vaak het begin van een zoektocht naar informatie. 

Vooral de periode na de bevalling is voor vrouwen met een bipolaire stoornis een risicovolle periode. Er is aandacht voor slaapverstoring, maar er is nog geen onderzoek gedaan waarin zowel stemming als slaap worden gemeten bij deze zwangeren.

Meer kennis kan helpen bij het ontwikkelen van richtlijnen voor preventie en behandeling van een kraambedpsychose en postpartum depressie bij vrouwen met een verhoogd risico hierop.

Deze studie is geplaatst op 21 mei 2017.


Project MARIO 

Studie naar stemming en veerkracht ~

We weten dat kinderen die één of meerdere ouders met een stemmingsstoornis hebben, een verhoogd risico hebben om zelf een stemmingsstoornis te ontwikkelen, maar we weten ook dat bepaalde factoren kinderen kunnen beschermen tegen een stemmingsstoornis. 

Deze studie is geplaatst op 14 april 2017.


Project Voluit leven
~ Verhoging mentale weerbaarheid ~

De Depressie Vereniging is op zoek naar een vrijwilligster voor het onderzoeksproject ‘’Voluit leven tijdens de zwangerschap’’. In dit project van 6 maanden wordt onderzoek voorbereid naar het verhogen van mentale weerbaarheid tijdens de zwangerschap.

Dit project is geplaatst op 19 december 2016.